高中英语数词专项练习题含答案

来源:网络 编辑:小张

1. Hainan is _____ island.
 A. China's second largest
   B. the China's second largest
 C. the second China's largest
   D. China's the second largest
2. In her ______she began to take up writing.
 A. forties B. fourties C. fortieth D fourtieth
3. ----What's the date today?----It's ______.
 A. Sunday B. August the ninth
   C. the first of May D. October fifth
4. ----Have you seen_______workers pass by? ----Yes,I've seen_______them.
 A. woman;hundreds of  B. women; hundreds of
 C. woman;two hundred of  D. women; hundreds
5. Having done three experiments without rest,they were______out to go on with______one.
 A. so tired; a fourth B. so tiring ;the fourth
 C. too given; the fourth D. too worn; a fourth
6. _______summer Olympics was held in Barcelona in Spain
   A. The Twenty-four B. Twenty-four C. The Twenty-forth D. Twenty-fourth
7. The Sao Paulo fire broke out _________February 4th,1974.
 A. in B. on C. at D. for
8. ----How many new jobs can you give to the people here?
  ----Three ______ and ______.
 A. hundred; eighty-six   B. hundreds; eighty-six
 C. hundred; eighty-sixth D. hundreds; eighty-sixth
9. ----What time did finish your homework yesterday?
 ----_______seven o'clock _____ the afternoon.
 A. On;in B. At;on C. At;in C. On;at
10. “Please turn to _________ and look at the text.”
   A. Page 29 B. the page 29 C. a page 29 D. 29 page
11. He lives in _______.
   A. Room 512 B.512 Room C. the 512 Room D. the Room 512
12. ----How long is the bridge? ----700__________.
   A. meter long B. meters long C. meter longer D. meters longer
13. After a long walk we had _________ rest.
   A. a few minute's B. a few minutes'  C. few minute's D. few minutes'
14. The meeting has finally begun after ______.
   A. two hours later B. two hours of absence
   C. two hours' delay D. a delay of two hours
15. ______of the rivers here have been polluted.
   A. Two-third B. Two-thirds C. Two-three D. Second-third
16. The Second World War broke out in _______.
   A. 1930's B. the 1930es C. The 1930's D.1930s
17. There are _____ of visitors in the exhibition every week.
   A. tens of thousands B. about ten of thousands
   C. about three thousands D. about three thousand
18. ----What time is it now? ----It's _______.
   A. a quarter past half B. four eighteen
   C. five past forty-two D. forty-two to five
19. I got to the station _______ than John.
   A. five minutes later B. five minutes late
   C. later five minutes D. late five minutes
20. Two _____ years ago he lived in the United Stares.
   A. dozen B. dozens C. dozen of D. dozens of

Keys:

1.A 2.A 3.C 4. B 5.D 6.C 7.B 8.A 9.C 10.A
11.A 12.B 13.B 14.D 15.B 16.C 17.A 18.B 19.A 20.A