中考英语完型填空练习题(三)

来源:互联网 编辑:小张

【A】

      There are many words in the English language. You will never    1   the meaning of every word in English. When you read, you will often find many    2    you do not know. You will not have enough time to    3    reading and try to find every new word in a dictionary.

      Sometimes you can    4    a new word because you know some of the parts of the new word. For example, if a word  ends    5   the letters “er”, that word   6   be the name of a   7   or a thing that does a certain action(某个动作). A writer is a person who writes.    8   it is not   9   to know the parts of a new word to understand it,    10   it will help you many times.

1、A.know  B.learn  C.find   D.look up
2、A.books  B.letters  C.stories  D.words
3、A.stop   B.enjoy  C.keep   D.start
4、A.find   B.get   C.study  D.guess
5、A.in   B.off   C.up   D.by
6、A.can   B.might(可能)C.should  D.must
7、A.friend  B.boy   C.person  D.girl
8、A.Then  B.Now  C.Yet   D.Sometimes
9、A.helpful  B.useful  C.enough  D.good
10、A.but   B.and   C.so   D.for

Answer: 1、A   2、D   3、A   4、D   5、A   6、B  7、C   8、D   9、C   10、A

【B】

       Mr. Green heard that a certain government department(政府部门)wanted a clerk(职员),
    1     he wrote and     2    the position(职位). But while he was waiting for     3    , a friend of his introduced(介绍)him to the head of the department. And the head at once gave him    4   .

      Several months    5    ,      6    Mr. Green was working in the department, he got a letter from his old address. This letter said:

“Dear Sir, 

      We are    7   to have to tell you that we cannot offer(提供)you the work in this department because we do not think that you would    8   do the job successfully(成功地).

      Mr. Green laughed, but when he looked at the letter more    9   he was    10   to see that he signed(签名)it himself!

1、A.but   B.so   C.or   D.and
2、A.go ready for B.looked for C.took   D.asked for
3、A.an answer B.his friend  C.the position D.the head
4、A.the pay   B.the address C.the work  D.a letter
5、A.later   B.ago   C.before  D.since
6、A.so   B.then   C.while  D.after
7、A.happy  B.sorry  C.sure   D.pleased
8、A.have to  B.love to  C.be glad to  D.be able to
9、A.quietly  B.politely  C.carefully  D.quickly
10、A.worried  B.lucky  C.sad   D.surprised(惊奇的)

【答案】:1、B  2、D  3、A  4、C  5、A  6、C  7、B  8、D  9、C  10、D