中考英语完型填空练习题(二)

来源:互联网 编辑:小红

【A】

A good dictionary is   1  important tool(工具). It will tell you   2  only what a word means but  how it 4 . A dictionary needs to be printed again about every ten years. Languages develop(发展)and a good dictionary must  5  these new changes.

A new English dictionary will only tell you  6  most people use the language today. It will not tell you what is right  7  wrong. It may tell you the right time to use a word. If only  8  people use a word, a dictionary will  9  tell you this or not list(编列) it.
 10  dictionary will tell you many interesting facts. If you type(用打字机打)a word and the word is too long,   11  in your dictionary. All dictionaries show you  12  to break(拆开) a word. And they also show you how a word  13  .

Every dictionary, of course, tells you what a word means. But some words, like “get” or “take”, may have lots of meanings(意思). In some dictionaries, the main(主要的)meanings are often listed first. In  14  , the newest meanings are listed last. So before you use your dictionary, you should always  15  the front part. This part explains  16  .

Some dictionaries also show you where a word comes  17 . Do you know that the word “brand”(标记) comes from an old word? This old word means “to burn”. This is because   18  years ago people burned their names on tables or boats to show who  19  them. They also burned their own names on their farm animals  20  they would not be stolen.

Your dictionary also has a lot of other interesting facts in it. After you have learned to use a dictionary, it can become your best useful book.

1、A.a   B.an   C.the   D.very
2、A.no  B.that   C.not   D.if
3、A.too  B.either  C.yet   D.also
4、A.uses  B.is using  C.is used  D.used
5、A.to show  B.show   C.shows  D.be shown
6、A.how  B.what    C.why   D.if
7、A.and  B.or   C.but   D.not
8、A.a little  B.many   C.a few  D.a lot of
9、A.neither  B.nor   C.both   D.either
10、A.Every  B.Some   C.All   D.Many
11、A.look up it B.look for it C.look it up  D.look it out
12、A.when  B.where  C.why   D.which
13、A.speaks  B.is spoke  C.be spoken D.is spoken
14、A.another  B.the other  C.others  D.other
15、A.see  B.look   C.watch  D.read
16、A.how use it B.to how use it C.how to use it D.to how to use it
17、A.into  B.up   C.by   D.from
18、A.hundreds of B.hundred of   C.a hundred of D.hundred
19、A.builds  B.makes  C.build  D.made
20、A.when  B.in order to  C.so that  D.before

Answer:
1、B  2、C  3、D  4、C  5、B  6、A  7、B  8、C  9、D  10、A
11、C  12、B  13、D  14、C  15、D  16、C  17、D  18、A  19、D  20、C